Lentejas con cuello de cordero
Hello everybody, it's me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, we're going to prepare a special dish, Lentejas con cuello de cordero. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a bit tasty. This will be really delicious.
Lentejas con cuello de cordero is one of the most popular of current trending meals on earth. It's simple, it's fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions every day. Lentejas con cuello de cordero is something which I have loved my entire life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Lentejas con cuello de cordero, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con cuello de cordero delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Lentejas con cuello de cordero is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have Lentejas con cuello de cordero using 14 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.
#cocinafamiliar.
Esta es una de las recetas de las que digo "como las lentejas de mi madre, ningunas". Nuestras MADRES tenían ese DON tan especial para la cocina, quizás por el cariño que le ponían, porque, a veces, con muy pocos ingredientes, conseguían hacer la mejor comida del mundo. Con todo mi cariño para mi madre que ha tenido y, gracias a Dios, sigue teniendo esas manos tan perfectas para que cada plato sepa a gloria.
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Lentejas con cuello de cordero:
- 250-300 gr lenteja pardina (1 puñado grande por persona)
- 1 chorro aceite de oliva virgen extra
- 4 trozos cuello de cordero
- 1 trocito panceta adobada
- 1 cebolla
- 1 pellizco azafrán de pelo
- 3 dientes ajo
- 1 poco perejil fresco
- 3 cucharadas soperas tomate triturado
- 1 boniato
- 2 patatas grandes
- 2 puñados arroz redondo
- 1 '5 litros de agua
- Sal
Steps to make to make Lentejas con cuello de cordero
- Pon agua a calentar en un cazo y echa las lentejas para quitarles el negror que sueltan. Déjalas hirviendo 5 minutos y cuélalas en un colador grande dejándolas escurrir. Deshazte de ese agua. Reserva.
- Pon un chorro de aceite de oliva virgen extra en la olla exprés y, cuando esté caliente, echa la carne de cordero. Deja que se marque por un lado y, cuando le des la vuelta, añade la panceta.
- Mientras, pica en el mortero 1° el azafrán de pelo, luego añade los ajos y el perejil con un poco de sal y termina de picar.
- Añade la cebolla a cuadritos, mezcla con una cuchara de madera. Añade después el picadillo y vuelve a mezclar. Incorpora el tomate triturado (puede ser tomate natural rallado) y deja que se cocine.
- Lava, pela y corta el boniato en trozos, añádelo a la olla, mezcla con la cuchara de madera. Haz lo mismo con las patatas, pero chascándolas.
- Incorpora las lentejas, mezcla e inmediatamente después añade el arroz y vuelve a mezclar. Agrega el agua (o caldo de carne si quieres potenciar el sabor). Cierra la olla con la válvula puesta y, cuando empiece la válvula a dar vueltas, deja a fuego lento 30 minutos de cocinado. El resultado es espectacular 😉
- Nota: si no tienes azafrán de pelo, puedes añadir colorante alimentario en el momento de echar el agua. También puedes echarle junto con la carne, al principio, un trocito de chorizo (aquí no lo lleva porque no tenía), pero potencia el sabor del guiso.
As your experience as well as confidence grows, you will certainly discover that you have a lot more natural control over your diet regimen and also adjust your diet plan to your personal preferences gradually. Whether you want to offer a dish that utilizes fewer or even more ingredients or is a bit basically zesty, you can make basic adjustments to attain this objective. Simply put, start making your recipes in a timely manner. As for fundamental food preparation skills for newbies you do not require to learn them yet just if you master some easy cooking strategies.
This isn't a total guide to fast and also simple lunch dishes however its good something to chew on. With any luck this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family without doing way too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this special food Recipe of Super Quick Homemade Lentejas con cuello de cordero. Thank you very much for your time. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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