Lentejas (de la tita María)

Lentejas (de la tita María)

Hello everybody, hope you are having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Lentejas (de la tita María). One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.

Lentejas (de la tita María) is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is appreciated by millions daily. It is simple, it is quick, it tastes yummy. Lentejas (de la tita María) is something that I've loved my entire life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Lentejas (de la tita María), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas (de la tita María) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lentejas (de la tita María) is 4 Comensales. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Lentejas (de la tita María) estimated approx ~70 minutos.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Lentejas (de la tita María) using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Mi tita María, era una mujer con carácter, emprendedora, sin miedo a nada y que lo perdió todo. Seguramente, si su época hubiera sido ésta, muchos la habrían definido como feminista, pero en realidad, no fue más que una mujer que luchó por sus derechos, como había visto hacer, y que nunca se dejó avasallar.
Mi tita María —que, era la hermana mayor de mi iaia Paquita— siempre fue la ‘cocinillas’ de la familia, los que la envidiaban decían que era porque sus comidas estaban hechas sólo para dos comensales (su marido, el Tío Pepe, y ella), por lo que cuando éramos más en su mesa, la comida llegaba sólo para mojar los labios, y se convertía en todo un manjar.... pero era mentira. Tenía un don en la cocina, y lo dejaba patente en sus platos. Y, para mi, uno de sus platos estrella, fueron las lentejas... que debo decir, que mejoraron —aún más, si cabe— cuando cambio el chorizo de supermercado, por el gallego casero.

#recetasconalma

Ingredients and spices that need to be Take to make Lentejas (de la tita María):

  1. 250 g Lentejas
  2. 1 Cabeza Ajo
  3. 1 Tomate
  4. 2 Cebollas medianas
  5. ~7 Hojas Laurel
  6. 4 Chorizos caseros
  7. 1 Cucharada Pimentón picante
  8. 1 Cucharada Pimentón dulce
  9. Aceite de oliva virgen extra
  10. Sal

Instructions to make to make Lentejas (de la tita María)

  1. En una olla grande, añadimos las lentejas, la cabeza de ajo y el tomate -enteros-, los chorizos (tal cual están en el envase, sin pinchar ni cortar), las hojas de laurel, un buen chorrito de aceite y agua suficiente. Cocinamos a fuego medio alto. Y cuando comience a hervir, bajamos un poquito el fuego, y las dejamos, que se vayan haciendo, removiendo, periódicamente. El tomate se irá rompiendo, pero la cabeza de ajo, quedará entera, y la retiraremos antes de servir.
  2. Picamos la cebolla, y en una sartén, con abundante aceite también, las comenzamos a dorar; cuando empiecen a estar transparentes, le añadimos el pimentón dulce y el picante, un poquito de sal, y removemos, para que los sabores se integren. Dejamos al fuego medio unos 5 minutos más. Y apagamos.
  3. Añadimos la cebolla a la olla de las lentejas. Removemos bien, para que todo se mezcle. Y cocinamos durante 5 minutos más.
  4. Y a disfrutar de esta delicia!

As your experience and also confidence grows, you will certainly discover that you have more natural control over your diet as well as adjust your diet to your individual tastes with time. Whether you intend to serve a recipe that makes use of fewer or more components or is a little bit more or less hot, you can make easy adjustments to attain this objective. In other words, start making your recipes on schedule. As for basic food preparation abilities for novices you do not require to discover them however just if you grasp some simple food preparation strategies.

This isn't a full overview to fast and also easy lunch recipes yet its good food for thought. Hopefully this will get your imaginative juices moving so you can prepare delicious meals for your family members without doing way too many square meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this exceptional food Simple Way to Prepare Quick Lentejas (de la tita María). Thank you very much for reading. I am sure you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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